Photoalbum

Selected Photos

 

Croatia

 

Marco Polo Cup

 

Cruise in the Med

 

ARC

 

 

 

Opremanje broda i probna jedrenja - Jun 2003

  

Svibanj- lipanj - English version is comming!

Brod je trebalo opremiti instrumentima, poštenim sidrom, konopima, ... trebalo je još kupiti mnogo opreme, kao npr. gumenjak i motor, splav za spašavanje, novi komplet jedara, tangune, VHF i HF radio, instrumente, autopilot, itd...

Trebalo je brod i dignuti van, izbusit rupe na trupu za sonde instrumenata (dubina i brzina) obojati podvodni dio trupa zaštitnim premazom.

Nakon razgovora s ekspertima International-a odlucio sam se za 200 mikronski premaz s bijelim Micron Extra koji bi trebao trajati oko 2 godine. Brod je izvučen van u Marini Punat s novim 50 tonskim travel liftom i dečki iz Marina Paint servisa su u nekoliko dana izbrusili trup i premazali ga s 5 slojeva boje. U međuvremenu smo polako kupovali potrebnu opremu i instrumente.

Nakon dugog premišljanja konačno sam se odlučio za komplet Raymarine instrumenata – brzina i smjer vjetra, dubina, brzina broda i autopilot. Odlučio sam se za najjaču varijantu autopilota s hidrauličnim linearnim motorom koji ima puno jaču potisnu snagu i izdržljiviji je od linearnog motora s pužnim vijkom.

Instrumente sam odlučio sam ugraditi uz pomoć prijatelja Davora Knausa i sina Nikole te uz konzultacije Darka Polonija preko kojeg sam kupio instrumente po vrlo povoljnoj cijeni. Darko je vlasnik firme Marine Electronics Croatia (www.marine-electronics.hr ) bazirane u Marini Punat, vrlo uspješne kompanije koja se bavi prodajom i ugradnjom brodske elektronike. Darko nam je mnogo pomogao savjetima pri izboru i instalaciji instrumnata.  Odlučio sam se za samostalnu instalaciju iz jednostavnog razloga da znam točno gdje su kablovi, koji je koji kabel, i čemu služi. Instalacija instrumenata nam je naravno oduzela puno više vremena nego što smo u početku predviđali – trebalo je osmisliti kako povezati na inteligentan način svu tu silu kablova, kako učvrstiti hidraulični motor i ruku autopilota, gdje postaviti sve instrumente i centralni kompjutor. Povremeno nam se činilo da nećemo nikad izaći na kraj sa tom silom kablova ali onda bi se sjetio snopova kablova i mase instrumenata s kojima se svakodnevno susrećem u svojim laboratorijama za nuklearnu fiziku pa mi je odmah bilo lakše. Kablove treba vući kroz cijevi koje su već bile postavljene u tvornici ali često je bilo i s tim problema. Pitanje je bilo hoće li svi ti instrumenti raditi od prve?  Nakon skoro tjedan dana provlačenja kablova, lemljenja, dizanja na jarbol, došlo je vrijeme testiranja. Za divno čudo, svi su instrumenti radili. Jedino se autopilot čudno ponašao – vozio je ravno u zadanom kursu ali kad bi dali komandu da okrene brod za deset stupnjeva u lijevo ili desno zavrtio bi kormilo do kraja i stao u tom položaju. Probali smo sve što nam je palo na pamet – mijenjati smjer referentnog kormila, okretati polariter motora, .. ništa nije pomagalo ..a bilo je već kasno, skoro ponoć, mi smo već bili na rubu snaga, umorni i i iscrpljeni od cjelodnevnog rada i priprema.

Fiu in the dry dock

Karlo and his friend did a great job!

Boys are working hard, 4 layers, one per day!

Fiu with a new coat of antifouling

Special International coatings-supposedly will keep the hull clean for 2 years

Even the propeller got the coating of transparent antifouling

Inspecting the paint

The last touch

The name and port of registration are up

The final touch of paint

Davor escorting Fiu

Ready to go to water

Davor

New sticker on the stern!

Ready to sail again

Davor and Ivo leaving Marina with Fiu

 

Taj dan smo se naime odlučili krenutu na još jedano putovanje po Dalmaciji – samo nas trojca, Davor, moj sin Nick i ja. Noć je bila pred nama, mirana, bez vjetra. Nick je bio na kormilu, Davor i ja smo se mučili u kormilarskom prostoru da odgonetnemo tajne autopilota – konačno smo uvidjeli da je 'vrag odnio šalu' i odlučili za posljednju mogućnost – pročitati uputstva! Nikom se nije dalo čitati stranice uputstava, ponoć je već poodavno odmakla, ali morali smo. Uskoro smo shvatili da je autopilot sofisticirana mašina koju treba naučiti mnoge stvari i napraviti takozvanu dealer's calibration; upisati u memoriju kompjutora tip i veličinu broda, vrstu pogona, tip ostalih instrumenata, kalibrirati kompas, pronaći kolika je devijacija između magnetskog i elektronskog kompasa itd. Slijedili smo uputstva doslovno, korak po korak i nakon pola sata kucanja po tastaturi, vožnje u krug i sl. stvar je čudnim čudom proradila – nevjerojatno ali sve funkcije su radile ispravno – pritiskom na botune, brod se okretao u lijevo i desno, instrument je pokazivao položaj kormila, magnetski i pravi kurs, pravu i prividnu brzinu vjetra, a GPS je pokazivao položaj broda, stvarnu brzinu i brzinu broda u moru. Prava hrpa informacija i mogućnosti.

Bio je to trenutak dostojan velikog slavlja za nas amatere, ali bilo je prekasno za slavlje – podjelili smo se u gvardije – nas trojica, svaki dva sata dežurati uz Roni-ja. Tako sam naime nazvao autopilota, našeg novog člana posade po početnim slovima imena mojih sinova, Robin i Nikola, a u genitivu JA stoji za Jagoda, ime supruge. Sada je sve postalo znatno jednostavnije – trebalo je samo odrediti kurs, biti siguran da na par milja u smjeru kretanja broda nema kopna ni ribarskih brodica i bova, skuhati dobru kavu onome tko pazi na Ronija i stvar je gotova. Izračunao sam da s ugrađenim rezervarom goriva od 200 litara imam radius od skoro 500 NM, što znači da teoretski mogu u komadu odvoziti od Punta do Dubrovnika i natrag a da ne stanem! To je naravno samo petina puta preko Atlantika, ali tamo možemo računati na sigurne pasatne vjetrove koji će nas u studenom sigurno dočekati sa svom svojom silinom i dogurati do Karibskih otočja, nadam se bez litre utrošene nafte!

Slijedećeg dana je Nick dovršio ugradnju utikača za daljinski upravljač autopilota pa smo i to čudo tehnike isprobali – daljinski upravljač je zgodna igračka koja ima sve funkcije kontrolne jedinice autopilota a omogućava da se upravlja brodom s bilo koje točke na brodu jer je priključena na desetak metara kabela koji omogućava skiperu da upravlja brodom iz kabine (ako je dovoljno lud da slijepo vjeruje u chart-ploter!) ili dok je negdje sakriven ispod jarbola u dubokoj sjeni jedara.

Pored očiglednih dobrih osobina sve te moderne igračke imaju naravno i negativne aspekte – čovijek se zalijeni, može ne dao Bog i zaspati i završiti na nekoj hridini ili na drugom brodu i sl. Jedan mi je prijatelj pričao 'zgodnu' priču koju je doživio na Jadranu pred par godina. Jedan veliki trokatni gliser je ulazio u luku a moj prijatelj je jedrio pred tom istom lukom i desilo se da su im se kursevi preklapali u vremenu i prostoru. Gospodin na mostu očito nije bio kapetan i počeo je vikati na mog prijatelja da se makne s kursa jer da je on na autopilotu!! 'A ja sam pod jedrima i ti se moraš meni maknuti' odgovorioje moj prijatelj na dobrom Njemačkom da ga cjeli svijet razumije, ali nije pomagalo, gospodina na mostu velikog glisera se zbunio, nije znao kao isključiti autopilot, tražio je kapetana ali ga ovaj očito nije čuo i srećom se sve se zavšilo razmjenom psovki na raznim jezima i bez materijalne štete – ali s gorkim iskustvom za oba skipera! 

Autpilot ima još jednu dodatnu opciju – s obzirom da su svi instrumenti povezani u jedinstven sistem takozvanim sea-talk kabelom, autopilot uvijek zna i smjer i jačinu vjetra pa se može postaviti u takozvani wind-wane mode i voditi brod ne po magnetskom ili stvarnom kursu već po relativnom kutu prema smjeru vjetra. To je naravno zgodna ali i opasna opcija jedrenja pogotovo s promjenljivim vjetrovima kakvi se ovih dana sve češće srećemo na Jadranu – ali vjerujem da ćemo za par mjeseci tu opciju imati prike pošteno testirati na Mediteranu i Atlantiku!

 Toliko o instrumentima i kao bi Englezi rekli o 'toys for boys'.

Back:

bullet

April 2003 - Delivery trip - from Ravenna to Punat accross the Adriatic Sea

bullet

May 2003 - our first sailing trip to Kornati and back!

bullet

May 2003 - Instalation of instruments in Marina Punat

bullet

Jun 2003 -  Christening ceremony

bullet

Jun 2003 - Mirjana and Ivo from Primošten to Punat

bullet

July 2003 - Another trip to Dalmatia - from Punat to Vis and Hvar

 

www.000webhost.com